Programma 450 jaar Rheden

Zaterdag 15 april 2023  

Openingsweekend met bevrijdingsrit (aankomst Keep Them Rolling – Kerkplantsoen)  

De bevrijdingstocht van Keep Them Rolling voert door de hele gemeente Rheden en de aankomst is in Spankeren. De colonne van 50 legervoertuigen rijdt over de met roosjes versierde Kanaalbrug het dorp Spankeren binnen. Muziekvereniging Wilhelmina ontvangt Keep Them Rolling feestelijk bij de Kanaalbrug en in de Dorpsweg en het Kerkplantsoen hangt de Nederlandse vlag. De vlag hangt ook aan de kerktoren en bij aankomst wordt de kerkklok geluid. Keep Them Rolling wordt begeleid door de Starlight Sisters en de Piper Band. Op het Kerkplantsoen is muziek en voor de bezoekers is er gelegenheid om een drankje te kopen. Op het Kerkplantsoen worden ’s middags Oudhollandse spelen georganiseerd waar jong en oud aan mee kan doen!  

Aan de muziektent worden de Nederlandse, Engelse, Canadese en Amerikaanse vlag opgehangen. De burgemeester, die ook meerijdt tijdens de tocht, zal de bezoekers toespreken. In het kerkgebouw staat een gedekte V-table en is een expositie over de WO II.  

Onder het genot van een glaasje oranjebitter kunt u een bijzondere PowerPointpresentatie bekijken met als thema “75 jaar bevrijding Spankeren”. Leerlingen van de Pr. Margrietschool hebben dorpsgenoten geïnterviewd over hun ervaringen in de WOII en de bevrijding.  

Zondag 16 april 2023   Historische optocht 

Zondag 17 september 2023   Dorpsfeest Spankeren 

De start is om 11.00 uur met een fietspuzzeltocht door het dorp Spankeren “Ken je dorp”. Om 13.00 uur een lunch op het Kerkplantsoen met broodjes en soep. Daar wordt de uitslag van de puzzeltocht bekendgemaakt. 

Er zijn muzikale optredens uitgevoerd door Kamerkoor Canzonet; Move Your Mind en Big Band Dieren.  Het slot van het dorpsfeest is om 17.00 uur. 

Voor meer informatie:  

Contactpersoon André Maalderink 

Mob. 06 51 10 15 45 

Mail:  a.maalderink@upcmail.nl 

Lees meer